2013. szeptember 30., hétfő

A TIM projekt és a Várpalotai Evangélikus Egyházközség " Jól tartod a nyomorultat" segítő pogramja

Hátrányos helyzetű emberek
közösségi integrációja

Örömhír Alapítványa Várpalota
„Társadalmi integráció és munkaerőpiacra való
visszakerülés segítése közérdekű önkéntesekkel” projektje

és a

Várpalotai Evangélikus Egyházközég
„ Jól tartod a nyomorultat” segítő programja



  1. Az Örömhír Alapítvány Várpalota „Szociálisan hátrányos helyzetben élőkért Önkéntes tevékenységgel” programjának rövid összefoglalója:
„ A segítségre szoruló, hátrányos helyzetben lévő felnőttek és fiatalok test-lelki rehabilitációja szakemberek segítésével. Szakmai programok segítségével e megjelölt célcsoportok felzárkóztatása és alkalmassá tételük arra, hogy visszakerülhessenek vagy bekerülhessenek a munkaerő piacra. A rehabilitációs program elméleti és gyakorlati oktatással jár együtt.

  1. Várpalotai Evangélikus Egyházközég segítő programjai
Az egyházközség küldetését a programban az alábbi ige határozza meg:

Ha kenyeret adsz az éhezőknek, és jól tartod a nyomorultat,
akkor fölragyog a sötétben a világosságod
és homályod olyan lesz, mint a déli napfény.” Ézs 58,10

Az egyház szociális küldetése az elesetteken való segítés. Ebből kiindulva segít az egyházközség a rehabilitációban résztevő bajba jutott embereknek abban, hogy megéljenek két kezük munkájából az alábbiak szerint:
a. A gyülekezet szociális foglalkoztatót működtet, melyben értékteremtő tevékenységet végeznek a rehabilitációs programban résztvevők. E tevékenységek: szabás, varrás, kézműves tevékenységek.
b. Várpalotai, pétfürdői emberektől 5 évre földhasználati kölcsönszerződéssel kapott földeket oszt ki az Örömhír Alapítvány Várpalota - ügyvéd, és külön egyházi ellenőrző bizottság – felállításával, hogy a gyakorlatban alkalmazhassák a képzésben tanultakat a rászorulók.

  1. Fenntarthatóság biztosítása: A megtermelt természetbeni javak 60 %-a marad a programban résztvevőnél, 40 %-át az alapítvány osztja szét az alábbiak szerint: 10% a föld tulajdonosa kapja; 10% az Örömhír Alapítvány kapja a fenntarthatóságot biztosítva; 10% a Várpalotai Evangélikus Egyházközség kapja a fenntarthatóságot és működést biztosítva; 5% a gazdasági kurátor kapja; 5 % ügyvéd természetbeni juttatásként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése